Inbrottstjuvar valde helt fel hus.

Trots en något passiv vakthund, såg familjen Håglund på övervakningskamera hur Inbrottstjuvar bröt sig in i deras bostad. Då larmade de polisen som snabbt kunde gripa två män på platsen.
– Jag är jätteglad att de åkte fast – och att inte barnen var hemma, säger Anita Håglund.

Det var på onsdagsförmiddagen som två inbrottstjuvar slog till mot familjen Håglunds villa i Partille. Ett dåligt beslut skulle det visa sig.

Paret har nämligen en övervakningskamera i huset – som är direkt kopplad till Nicola Håglunds mobiltelefon. När villans tysta larm gick kunde Nicola plocka upp telefonen och se tjuvarna i realtid. Du köper enkelt ett hemlarm med övervakningskamera om du klickar här

– När jag såg dem lyfte jag direkt luren och ringde 112, säger han.

Kameran visar hur parets hundar tar det hela med ro. I stället för att visa aggressivitet viftar hunden Nikita på svansen och ser mest ut att vara glad över att ha fått sällskap.

– Samtidigt som jag visste vad jag skulle göra, blev jag lite chockad. Jag var mest orolig över att hunden skulle göra något och att tjuven skulle dra till henne i skallen med kofoten, säger Nicola Håglund.

”Slutade fantastiskt bra”

När polisen kommer till huset omringar de bostaden och drar sina vapen. Patrullen var snabbt på platsen och på bilderna från övervakningskameran kan man se det dramatiska gripandet.

Tjuvarna hann stöka runt ordentligt i villan och polisen slog sönder altandörren vid ingripandet – men det hela slutade ändå lyckligt.

– Den här gången blev det inga personskador som tur är. Det slutade fantastiskt bra, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

Anita Håglund berättar att hon hade svårt att greppa situationen.

– Har det här verkligen hänt hemma hos mig? Så jag tänker jag. Men jag är jätteglad att de åkte fast – och att inte barnen var hemma.

Inbrottstjuvar